Gyakori kérdések

Az ügyfelekkel való konzultációink alapján összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Ha nem találsz választ a kérdésedre, keress minket bizalommal!
Az inverterre és a panelekre gyártói garanciát adunk. Ennek ideje márkánként eltérő, és bizonyos esetekben 20 évre is kibővíthető. A kivitelezésre ugyanígy akár 20 éves garanciát biztosítunk, melynek előfeltétele a rendszeres felülvizsgálat.
Átlagosan 8-10 év, de fogyasztástól függően lehet pontosan kiszámítani. Ebbe érdemes belekalkulálni az otthoni elektromos berendezések számának esetleges növekedését is, például a klímaberendezés, jakuzzi, szauna, elektromos kerékpárok stb. energiaigényét.
Fa és fémszerkezetű tetőkre egyaránt kínálunk megoldást, illetve lehet kérni földre és lapos tetőre telepített rendszereket is. A tető héjazatának borítása szinte bármilyen lehet: hagyományos cserép, zsindely, trapézlemez – mindegyikre fel tudjuk helyezni a napelemeket.
Hozzávetőlegesen 3 hónappal célszerű számolni. Ennek nagy részét az engedélyeztetés teszi ki: maga a kivitelezés az esetek túlnyomó többségében egy nap alatt elkészül.

A napelemeket az utóbbi évtizedben már 35-40 éves időtartamra tervezik, és többnyire a szélsőséges időjárást is jól tűrő anyagokból készülnek. Ilyen az akár a jégesőnek is ellenálló, edzett üveg, a rozsdamentes acél, az alumínium vagy az UV-sugárzást is tűrő, speciális kábelek.

Miután a napelemrendszerek nem tartalmaznak kopó, forgó alkatrészeket, az elvárható élettartam minimum 25 év. A napelemek esetében ennyi a teljesítménygarancia időtartama, amit a napelemgyártók hivatalosan vállalnak a paneljeikre. Miután ez lejár, a napelem tovább működik, de nem kizárt, hogy kisebb teljesítménnyel.

Az AlpinSun által forgalmazott és beépített napelemek biztonsági edzett üvegből készülnek, így ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek is.

Szakszerű kivitelezés esetén nem igényel rendszeres karbantartást, de bizonyos időközönként érdemes átvizsgálni a rögzítőelemeket és az elektromos berendezéseket. Célszerű olykor megtisztítani a paneleket is, melyhez megfelelő alpintechnika és szakértelem szükséges. Az AlpinSun csapata évtizedekig gondoskodik napelemrendszeredről, ha igénybe veszed kiterjesztett garancia-szolgáltatásunkat!

  • Ideiglenes szerződéssel rendelkező felhasználóknak.

  • Ha a rendelkezésre álló becsatlakozási teljesítmény kisebb, mint a csatlakoztatni kívánt háztartási méretű kiserőmű tervezett névleges teljesítménye.

  • Ha nincs érvényes szerződés az áramszolgáltatóval.

  • Alfogyasztói jogviszonyban lévő fogyasztási hely esetében.

Ha termelés közben fogyasztunk is, akkor az éppen termelt energiát használjuk fel. Csak a fel nem használt energiát tápláljuk a nyilvános hálózatba.

Igen, a legtöbb esetben. Igény esetén a technikai paramétereket ismerve tudunk pontos árajánlatot adni rá.