NAPELEMRENDSZER BŐVÍTÉSÉN GONDOLKODSZ?

Az általános elveket figyelembe véve, amikor egy napelemes rendszert tervezünk és bővítünk, érdemes több szempontot is figyelembe venni. Itt van néhány tanács a napelemes rendszer bővítéséhez:

1. Jelenlegi fogyasztás és tervezett bővítések

Fontos, hogy pontosan ismerjük a jelenlegi és tervezett jövőbeli áramfogyasztást, ideértve a klíma rendszer, elektromos autó és további fogyasztók várható hozzáadását. Ez segít kiszámítani, mekkora méretű rendszerre van szükség.

2. Inverter méret

Az inverter a rendszer egyik legfontosabb eleme, amely a napelemek által termelt egyenáramot váltja váltakozó árammá, amelyet az otthoni elektromos hálózatba lehet csatlakoztatni. Ha anyagi vagy más megfontolásból már előre nagyobb méretű invertert engedélyeztetett, illetve szereltetett be, akkor ki kell kalkulálni, hogy hány darab és mekkora teljesítményű napelempanellel bővíthető az Ön rendszere, ezután pedig engedélymódosítás nélkül, akár pár napon belül is bővíthető a rendszer, azonnali raktárkészletünkből.

3. Napelemek száma és elhelyezése

A rendszer bővítésekor ügyeljünk arra, hogy a tető vagy a rendelkezésre álló terület további napelemek telepítésére alkalmas legyen. Az új napelemeket úgy kell elhelyezni, hogy a már meglévő napelemek teljesítményére és hatékonyságára ne legyen káros hatással.

4. Elektromos hálózat kapacitása

A napelemes rendszer bővítésekor a ház elektromos hálózatának kapacitását is fel kell mérni. Biztosítani kell, hogy a bővített rendszer ne terhelje túl az elektromos hálózatot.

5. Tervezés és konzultáció szakértőkkel

A rendszer bővítése előtt mindenképpen érdemes szakértőtől tanácsot kérni. Egy napelemes rendszer összetett rendszer, és a bővítés során számos technikai és biztonsági tényezőt kell figyelembe venni. A szakértő segítségével pontosan megtervezhető a rendszer bővítése, hogy maximálisan hatékonyan működjön és biztonságos legyen.

6. Optimalizált rendszere van?

A teljesítmény optimalizált rendszereknél, egy-egy optimalizáló eszköz (például.: Tigo, Huawei optimalizáló, SolarEdge P370 / P401 / P404 / P485 / P500 / P505 / P601) van bevezetve a napelempanelek alá. Amikor a rendszert bővítjük, be kell vizsgálnunk, hogy milyen eszközök lettek beépítve és ugyanolyat vagy ha régebbi konfiguráció akkor azonos teljesítményű optimalizáló egységet kell csatlakoztatni a napelemekhez. Ez biztosítja, hogy ha egy napelem teljesítménye csökken (például árnyékolás vagy szennyeződés miatt), akkor a többi napelem teljesítménye ne csökkenjen.

Referencia munkáink

MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK AHHOZ, HOGY AJÁNLATOT TUDJUNK ADNI NAPELEMRENDSZER BŐVÍTÉSÉRE?