Napelem VS Napkollektor

Sokan megszokásból ugyan, de összekeverik a napelemet és a napkollektort, mivel a két rendszernek, annyi köze van egymáshoz, mint Micimackónak a mackósajthoz, ezért készítettünk egy összefoglalót, hogy mi is egészen pontosan a két rendszer.

Napelem:

A napelem egy elektronikai eszköz, amely képes átalakítani a napfény energiáját elektromos árammá. A napelemek általában fotovoltaikus cellákból állnak, amelyek a napfény sugárzását elektromos árammá alakítják át. A napelemeket általában azokra a helyekre szerelik, ahol nincs könnyű hozzáférés az elektromos hálózathoz, vagy ahol a környezetvédelmi szempontok miatt fontos a megújuló energiaforrások használata.

A napelemek alkalmazhatók otthoni, üzemi és közintézményi energiaellátásra, valamint a világűrben is alkalmazzák űreszközök tápellátására.

Napelemtelepítés
Az Alpinsun kollégái munka közben

Napkollektor:

A napkollektor egy eszköz, amely a napenergiát hasznosítja. Általában a napfényt összegyűjti, és azt hőenergiává alakítja. A hőenergia aztán használható meleg víz előállítására, fűtésre vagy akár elektromos áram előállítására is. Napkollektorokat leggyakrabban napenergia-rendszerekben használnak, mint például a napenergia-melegvíz rendszerek és a napenergia-villamosenergia rendszerek. A napkollektorok általában alumínium vagy réz alapúak, és üveg vagy polikarbonát borítással rendelkeznek. A legtöbb napkollektor rendelkezik egy termosztatikus szeleppel, amely segít fenntartani az optimális hőmérsékletet a rendszerben.

kép forrása: https://www.napelemek-napkollektorok.hu/wp-content/uploads/napkollektor-ar-napkollektor-arak-vakuumcsoves-sikkollektor

Kérj ajánlatot napelemrendszerre az: ajanlat@alpinsun.hu e-mail címen.